• Jenising Ukara - Pelajaran bahasa jawa

    Jenisnya kalimat/ jinising ukara ning bahasa jawa iku ana 4 ukara yaiku : Andharan utawa cerita, Ukara pitakon, Ukara pakon, lan ukara panguwuh, Brikut pengertiane lan contohe:

    Jenising Ukara - Pelajaran bahasa jawa

    Jenising Ukara - Pelajaran bahasa jawa


    Apa pengertiane ukara (kalimat) andharan ? kalimat andharan yaiku ukara sing isine kang ngabarake utawa ukara kang nyritakake bab/kedadean. Cirine ukara andharan yaiku dipungkasi kanthi waca titik (mandeg), mula macane kanthi intonasi/ nganggo swara kang rata (datar) lan ora ana penekanan babar pisan .

    Tuladha (Contohnya):
    a. Mau bengi ana kebakaran ning omahe pak bejo.
    b. bapak tindak dhateng kantor

    Apa sing dimaksud ukara pitakon ? Ukara pitakon yaiku ukara kang isine nakokake bab tertentu. Cirine ukara pitakon yaiku dipungkasi tandha waca piatakon, mula pamacane kanthi intonasi takon.

    Tuladha (contohnya):
    a. Sampeyan mundhut napa?
    b. Bapak dhahar apa?

    Apa sing dimaksud ukara pakon utawa kalimat perintah ? Ukara uakon yaiku ukara kang isine mrentah wong liya nindakake pakaryan tartampu manut apa sing dikarepake sing ngongkon. Cirine ukara pakon yaiku dipungkasi tandha waca seru, mula pamacane kanthi intonasi seru lan rada diteken.

    Tuladha:
    a. Ngaliha!
    b. Sinau sing sregep!

    Apa sing dimaksud ukara panguwuh urawa kalimat seru ? Ukara panguwuh yaiku ukara kang nggambarake rasa ora percaya, emosi sing kuat rasa gumun. Cirine ukara panguwuh yaiku diwiwiti kanthi tembung panguwuh Tembun panguwuh yaiku : Wow, wadhuh, Hi, Hore, wah,dll.

    Tuladha:
    a. Horee.. aku oleh biji satus !
    b. wow, apike montore !


    Sekian artikel saking febrian.web.id dengan judul Jenising Ukara - Pelajaran bahasa jawa . Semoga bermanfaat bagi semua trimakasih Jenising Ukara - Pelajaran bahasa jawa

  • 7 komentar:

    1. Terimakasih
      thank you
      Matur nuwun

      BalasHapus
    2. Kalo pertanyaannya dr unsur insintrik misal peraga/tokoh, terus dibikin andharan si gmn ya?

      BalasHapus
    3. Kalo contoh ukara panjaluk dan ukara tanggap ga ada ya ?

      BalasHapus
    4. Kalo contoh ukara panjaluk dan ukara tanggap ga ada ya ?

      BalasHapus
    5. Terima kasih....sangat membantu saya

      BalasHapus
    6. Terima kasih,thx,matur nuwun sanget sekali banget

      BalasHapus

    ADDRESS

    Muara Sarana Indah Real Estate, Malang Regency

    EMAIL

    Achmadfebrian2000@gmail.com

    MOBILE

    +62 859 665137 014